Aktuella topp 3-listan för er

Hej kära community,

en vecka har gått och vi ska titta vem som ringde mest och särskilt: vem var mest irriterande. Enligt vår statistik känns det som telefonförsäljare blev allt påstridigare – eller ni har verkligen fått nog av säljningssamtal i helhet. Men låt oss titta på numren:

0840304893 från Stockholm har sökts efter 3474 gånger och fick tellows score:n 6.

0851720727 från Stockholm har sökts efter 2265 gånger och fick tellows score:n 8.

00122538203089 från USA har sökts efter 1648 gånger och fick tellows score:n 8.

Första två numren stannar på deras platser. Ännu en användare säger att 0840304893 från Stockholm är ”Comhem”. Men trots att de ringer ofta och säger ofta ingenting när de ringer så verkar ni vara inte så hemskt arg. Uppringningar från detta nummer har minskat i jämförelse med förra månaden, men det är svårt att säga om vi kan vara hoppfullt…

Det finns ny information om 0851720727. Detta nummer ringde er och sen fanns det ingen i andra ändan, men tack vare Ruffes verkligen detaljerad inlägg vet vi nu att det är sannolikt att det är ”Dentally” som ringer. Han säger:

I god tro svarade jag på frågorna (som jag förstår försåtligt syftade till att ta reda på om jag använder eltandborste). Hon frågade ”hur ofta byter du tandborsthuvud?” Som tack skulle jag få en eltandborste alldeles gratis ”värd över 800 kronor”. Hon frågade om min adress vara ”—gatan 3 postnummer XXXXX” Jag blev misstänksam och sa att eftersom jag är tillsammans med en tandläkare behöver jag ingen sådan. Jag ställde frågan om vad som var haken eftersom det föreföll osannolikt att man gav bort eltandborstar så lättvindigt. Hon berättade att till tandborsten var knutet ett abonnemang för utbytbara tandborsthuvuden kostande 160 kr eller något liknande i 4 månader.

Det är verkligen nästan kriminellt och det finns redan många klagomål om ”Dentally” i hela Sverige. Akta er verkligen när dessa ringer. Om ni vill kan ni anmäla de till Konsumentverket – vi är säkert att de känner till problemet!

Men nu kommer 00122538203089 som ringer från USA! Man kan läsa ju mycket om dessa ”Microsoft”-bedragare, också på tellows. Lurarna använder sig av många olika nummer från hela världen. Bara detta nummer fick 6 kommentarer de förra 10 dagar! Mattias sammanfattar saken rätt bra och har även en tips för er:

Vill att man kopplar upp sig på en hemsida så de kan ta bort viruset från din dator.
Säg att du i inte äger någon produkt från Microsoft så lägger de på direkt.

För alla dessa fake-”Microsoft”-samtal gäller: svara inte eller lägger direkt på, ger de ingen information och gör INGENTING på era datorer! Om något okänt nummer från utomlands ringer skulle ni först tänka över om att ni känner någon från respektive landet innan ni svarar.

Det var allt för idag,
ha det bra!

Er tellows-team

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.