Regeringen planerar att stärka konsumentskyddet

Förra veckan skrev regeringen i ett pressmeddelande om planer att stärka konsumentskyddet när det gäller telefonförsäljning, framför allt på finansmarknaden. Planerna är resultaten av en utredning som ledde till en departementspromemoria. I första hand handlar lagsändringar om telefonavtal för premiepensionstjänster. Även här på tellows.se är oseriösa premiepensionsförsäljare bland de mest eftersökta numren. Detta tydliggör att det äre inte en dag för tidigt att skärpa lagstiftningen vid det här temat.

Skriftlig bekräftelse av vissa telefonavtal

”Skriftlig bekräftelse av vissa telefonavtal” är titeln på departementspromemorian som publicerades nu. Framför allt föreslås att telefonavtal om försäljningen av PPM-tjänster inte längre ska vara bindande för konsumenterna. En skriftlig bekräftelse ska krävs och förslagen ska kunna utvidgas till andra finansiella tjänster. Däremed ska telefonförsäjning inte förbjudas generellt. Konsumentminister Birgitta Ohlsson beskriver hennes avsikter till SVT såhär:

Seriös telefonförsäljning ska få finnas men oseriösa aktörer ska få det tuffare. källa

Med det ska regeringen försöka att dämma in möjligheter till oseriös telemarketing. Men hittils är fakstiskt ingenting beslutat. Regeringen kommer att syssla med temat senare och ska förhoppningsvis besluta en lagsändring.

Hela departementspromemorian finns här, en kort sammanfattning finns i regeringens pressmedelande. Dessutom rekommenderar vi att läsa debattartikeln av justitieminister Beatrice Ask och finansmarknadsminister Peter Norman.

**********************************************************************************************************

Ny från tellows.se: appen ‘tellows premium samtalsidentifiering’
Besök oss på Facebook och gilla vår sida: facebook.com/tellows.
Använder ni pusha.se? Hjälp oss att nå flera personer och push tellows.se och blog.tellows.se.

Tack så mycket för supporten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.