Varning för bluffakturor från 121.nu

Näringslivorganisationen Svensk Handel har uppdaterat varningslistan för företag som använder oseriösa metoder för att sälja deras produkter eller tjänster. Självklart finns det några företag på listan som jobbar med oseriös telefonfösäljning och som finns även på tellows.se. Nu har tillagts företaget One To One AB som driver websidan www.121.nu.

Enligt Svensk Handel är det följande metoden som används:

121.nu ringer upp och erbjuder sig uppdatera dina kontaktuppgifter. Därefter skickar de en orderbekräftelse med prisuppgifter och information om att en faktura är på väg utan att kunden känner till att ett avtal upprättats. (Källa)

Tidigare har 121.nu värderats på tellows.se med numret 0757707369. Det var nästan precis för ett år sedan som numret fick den första kommentaren från samtalsovilligt989:

Det är 121.nu. De försöker försälja företagsannonser. Det verkar lite oseriöst och de snackar och snackar. Akta er och inte ingå avtal!

Under det senaste året kunde vi registrera fler än 2700 sökningar efter detta numret. Men lite undersökning visar att företaget använder ett stort antal telefonnummer med riktnumret 036, Jönköpings området. Faktiskt verkar 121.nu använder telefonnummerblock och ringer till dig med numren 03633201XY (läs mer om telefonnummerblock här).

Självklart sprider vi Svensk Handels varningen för att varna vår användare.
Obs: eftersom 121.nu är en websida som sparar informationer om företag och bluffakturor riktar sig mot dig som företagare gäller inte NIX-registret!

Har du fått erfarenheter av detta ämnet? Vänligen kommentera bloggen!

**********************************************************************************************************

Lanseras inom kort: appen ‘tellows premium samtalsidentifiering’
Besök oss på Facebook och gilla vår sida: facebook.com/tellows.
Använder ni pusha.se? Hjälp oss att nå flera personer och push tellows.se och blog.tellows.se.

Tack så mycket för supporten!

1 thought on “Varning för bluffakturor från 121.nu

  1. Sai

    Bra! Har hf6rt Jimmy c5kesson ne5gra ge5nger pe5 sistone, han e4r ruigggt skicklig. Man ser framff6r sig att vi ge5r danskarnas ve4g. Motbilderna behf6vs verkligen.Fascinerande varje ge5ng man pe5minns om alla kulturer som finns i ve5r ne4rhet, man behf6ver inte resa le5ngt bort ff6r att uppleva det. Idag var det ryska folkdanser pe5 Medborgarplatsen. Se5 mycket gle4dje, se5 levande, se5 annorlunda – och e4nde5 bara me4nskligt.Eric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.