Veckans topp-3 lista och nyheter om tellows-appen

Hejsan kära läsare!

Igen ska vi presenterar de telefonförsäljare som har trakasserat mest under de senaste dagarna. Dessutom har vi äntligen nya information om tellows-appen – snart är det dags att kämpa även aktivare mot ej önskvärda samtal! Men vi börjar med topp-3 listan:

0756660497 med tellows score:n 6

0133418912 från Linköping med tellows score:n 7

0317800771 från Göteborg med tellows score:n 8

Nummer 1: 0756660497. Det är Dentally yours som ringer och försöker att försälja eltandborstar. Användaren frågetecken kommenterar om deras metoder:

det var ju märkligaste samtal – en tjej ringde och sa hon bara vill säga tack för att jag har hjälpt till med en enkät de gjorde förut. jag har ingen aning vad hon pratade om och jag har inte deltagit i nån enkät…kanske hon väntade för mig att säga ”ja” så hon kunde inspela det men det gjorde jag givetvis inte

Exakt samma sak har de försökt vid andra tillfälle. På deras websida finns ett kontaktformulär för att spärra din nummer så att de aldrig ringer igen. Du kan även ange din e-postadress och personnummer. Beslutet att pålita på detta verkar inte vara lätt.

Det andra numret kommer från Linköpings området. Bakom 0133418912 ligger callcentret Call4u som ringer på uppdrag av olika företag, bland annat Bingolotto. På callcentrets websida skriver de att det räker att vara med i NIX-registret för att undvika deras samtal. Så en gång till, om du har inte än registrerat ditt nummer, gör det här. Tyvärr gäller det inte för mobiltelefoner.
En annan sak som finns på Call4us websida är information om att de använder nummerserier. Om du vill veta mer om det här ämnet, rekommenderar vi den här artikeln på vår blogg!

Det tredje numret kan lokaliseras i Göteborg 0317800771. Igen är det mycket irriterande eftersom de ringer i tid och otid, till både fast- och mobiltelefoner och några gånger inom kort tid. Och igen är det Energibolaget i Sverige AB som enligt XXX gör det såhär:

Man ringde och presenterade företag, […] något om energiavtal, jag råkade bekräfta mitt namn med ett JA, sedan sa jag att jag inte var intresserad och avbröt samtalet.

Akta er och aldrig svar med ett ’Ja’ när det kunde vara en telefonförsäljare som ringer! En bra sak tipsar Adam om:

Har ringt flertal gånger trots tillsägelser. Har ingen som helst koppling med detta företag och ändå ringer dom till mobiltelefonen. Direkt telefonförsäljning får inte ske via mobiltelefon eller NIXad telefon om man inte redan är kund hos företaget. Ringer dom till mobiltelefon eller en NIX registrerad telefon utan att ni är kunder hos dem så är det bara att anmäla. Postar länk till vart man kan göra en anmälan online nedan:
http://www.dm-namnden.org/Anmalan-Telemarketing.aspx

Gör gärna så om ni fick samtal trots spärrat nummer eller om någon annan sak känns vara falsk.

Appen ’tellows premium samtalsidentifiering’ lanseras inom kort

För att förbättra våra tjänster och jobba även mer effektivt mot telefonbedragare ska vi offerera en app inom kort. Appen ska möjliggör sökning av okända nummer på din smartphone. Dessutom ska det finnas en premium-version som identifierar oseriösa samtal redan när telefonen ringer. Det hjälper dig att fullständigt undvika telemarketing. Inom den närmaste tiden testar vi appen och ska meddela när vi lanserar den i Sverige. I Tyskland finns det redan mer än 7000 nöjda användare!

Ha det så bra, vi hörs,
Thomas

—————————————————————————————————————————————————————————————

Besök oss på Facebook och gilla vår sida: facebook.com/tellows.
Använder ni pusha.se? Hjälp oss att nå flera personer och push tellows.se och blog.tellows.se.

Tack så mycket för supporten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.