Nyhet i topp-3 listan – en seriös uppringare

Det är mars, snart ska det våras, och alla njuter av tiden utomhus. Alla utan felefonförsäljarna som sitter kvar och ringer till hela landet. Här är veckans mest eftersökta numren:

0908200126 från Umeå med tellows score:n 6

087283245 från Stockholm med tellows score:n 8

0197648837 från Örebro-Kumla med tellows score:n 2 (!!)

Denna veckan kommer det första numret från Västerbotten: 0908200126 från Umeå. Enligt era kommentarer är det Telenor som ringer. Janne skriver om hans erfarenheter:

Ville sälja bredband till mig, jag tackade nej, jag har det redan och är nöjd med den, och så sade han hejdå och lade på. Otroligt, men uppenbarligen finns det vänliga teleförsäljare..

Telenor är en av de största operatörer som erbjuder telefoni, bredband och digital-tv. Troligtvis ringer de för att sälja abonnemang, om du inte är redan kund hos dem. Hittils är det bara Janne som har kommenterat numret och så verkar deras säljare vara åtminstone inte helt otrevliga och acceptera om du tackar nej.

Självklart finns det ett nummer från Stockholm med i veckans topp-3: 087283245. Det handlar om Bara Spara, ett företag som vill hjälper dig att minska dina elkostnader. Efter de har ringt till Tellows.se användaren, lämnade Amazon den följande kommentaren:

Dryg person som ringde och presenterade sig från Bara Spara. Sa att han inte sålde något men ville diskutera…jag avbröt honom och sa direkt att jag inte var intresserad. Han vill fortsätta prata…jag lade på.

Dessutom ringer de med olika nummer. De senaste veckorna fanns det även några personer som meddelade att deras barnens mobiler har ringts till. Så akta era barn och upplys dem om risker i samband med telemarketing.

Veckans tredje nummer är verkligen verkligen en nyhet i vår topp-3 analysering: 0197648837. Det är första gången att ett av de mest eftersökt företag fick en positivt värdering, och det är Statistiska Centralbyrån som orkade det. Alla har värderat numret som seriöst, och Carl skriver:

SCB har till uppgift att göra Sveriges officiella statistik. Därför måste de ringa och fråga…

Numret fick tellows-score 2 och normalt ringer de om aktuella undersökningar eller angående en undersökning du har deltagit i förut. Men i alla fall handlar det aldrig om telefonförsäljning eller bedrägeri när detta numret visas på displayen.

Ha det bra, trevlig helg till alla,
Thomas

*******************************************

Har ni redan läst artikeln om lagstiftnings utveckling kring telefonförsäljning? Läs den här.
Dessutom: Besök oss på Facebook och gilla vår sida: facebook.com/tellows.
Använder ni pusha.se? Hjälp oss att nå flera personer och push tellows.se och blog.tellows.se.

Tack så mycket för supporten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.