Den nya topp 3-listan – Vem störde oss mest förra veckan?

Hej kära tellows-community,

efter ännu en vecka ska vi nu titta på de numren som ni har sökt mest på er favorit nummerupplysningssida. Kommentarer blir fler och fler och det syns att vi alla verkligen behöver att prata om vår vrede mot jobbiga telefonförsäljare. Vem var det nu som ringde mest och störde ännu mer?

0363320013 från Huskvarna har sökts efter 1977 gånger och fick tellows score:n 8.

0424569890 från Höganäs har sökts efter 1222 gånger och fick tellows score:n 6.

0313031166 från Göteborg har sökts efter 935 gånger och fick tellows score:n 7.

Vi börjar med 0363320013 från Huskvarna som har den värsta tellows score:n i idags topplista. Enligt er är det ”Energibolaget” som försöker sälja elavtal. Deras försäljare verkar inte vara blyga och låter ingen ifred. Cristin säger:

Hade tagit över el på alla lägenheter sa att jag hade ett elavtal lyssnade inte vad jag sa bara ville veta om det var bundet elavtal eller när det gick ut.Då sa jag att jag inte visste men var nöjd med det jag hade men han lyssnade inte då heller sa att han skulle återkomma.Första gången var det ett 017 el 019 nr.

Mycket skamlöst att ringa samma person från olika nummer! De som ”Energibolaget” ringer till måste ju redan ha ett elavtal, annars kunde man inte nå de. När man är intresserad i att byta elavtal kan man ju själv besluta när och hur man vill göra det, eller? Det är inte grundlöst att ni har gett numret scoren:n 8!

0424569890 från Höganäs också ringer konstant, men det syns att det blir färre samtal. Masha säger att det är ”Falks Auto Assistance”, en svindelföretag man kunde redan läsa om några gånger i pressen. Hon berättar att de:

ringde flera gånger, trots att jag har nix! säljer nån bilförsäkring. vad kan man göra åt de?

Om de verkligen blir trakasserande eller verkar skumma, så kan ni alltid anmäla de hos Konsumentverket. Annars kan ni spärra numret eller svara inte och hoppas att de slutar efter en tid.

Sista numret i raden är 0313031166 från Göteborg, som 1:a identifierades som ”Healthzone”. Men vad vill de? Bittan känner redan till dessa och varnar er uttryckligt:

Sa att jag deltagit i en undersökning för 11 månader sedan, vilket jag vet att jag inte har gjort. Påstod då helt fräckt att jag hade glömt det. Ren lögn! Ville pracka på mig sina ”hälsoprodukter”. Det är andra gången jag råkar ut för detta. Samma lurendrejeri för ca 1 år sedan. Ett slags förtäckt försäljning som verkar oseriös och skum.

Det är ju verkligen mer an fräckt! Många bedragare änvänder sig av denna metod nuförtiden. Ni kan läsa mer om såna metoder här.

Eva förmodar att de kanske också försöker änvända sig av en annan taktik:

Eftersom de ringer så ofta, och lägger på direkt, så kan de ju inte vilja få tag på mig, utan syftet måste ju vara att man ska ringa upp – till hög kostnad.

I alla fall skulle ni verkligen akta er för dessa! Det bästa är att anmäla de direkt – om polisen och Konsumentverket får tillräckligt med anmälningar kommer bedragarna förhoppningsvist att sluta snart.

Telefonförsäljare och skumföretag blir dristigare och listigare från dag till dag, så var försiktiga och fortsätta kommentera och värdera.

Tusen tack för er hjälp och ha det så bra!

Er tellows-team

 

1 tanke kring ”Den nya topp 3-listan – Vem störde oss mest förra veckan?

  1. fotografer indonesia

    I just like the helpful info you provide for your articles.
    I’ll bookmark your weblog and take a look at again right here frequently. I’m
    relatively sure I will learn many new stuff proper
    here! Good luck for the following!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.