Veckans medaljer går till…

Tjena, kära community!
Det är fredag igen, helgen är på väg med full fart och det är dags att analysera vem det var under den senaste veckan som inte kunde låta bli att trakassera er:

0114422296 från Norrköping har sökts efter mer än 100 gånger och fick tellows score:n 6

092710812 från Övertorneå har sökts efter mer än 150 gånger och fick tellows score:n 5

0850108105 från Stockholm har sökts efter mer än 250 gånger och fick tellows score:n 6

Det första numret verkar vara en mycket opålitlig samtalspartner: 0114422296. Enligt era kommentarer ringer de i tid och otid men mest lägger de bara på när man svarar. Det kunde också vara en omotiverad telefonförsäljare. I så fall förstår vi självklart att man inte har lust att ringa till okända personer som faktiskt inte vill svara och blir trakasserad – men där är det bara att sluta ringa alls!
Efter lite forskning på nätet blir det snart klat vad det händer om. Uppenbarligen vet de själv inte verkligen vad de säljer. Jag har hittat hänvisningar om allt: elabonnemang, hälsoprodukter, bredbandbolaget… Så få man säger att numret är verkligen oseriöst och värderigen 6 verkar vara för vänlig för deras trakasseri!

Sak samma är det med nästa numret: 092710812. Igen finns det mer än 150 sökningar bara under de senaste 5 dagarna, men bara en kommentar som frågar vem det kunde vara i andra änden av luren. Vi tog hand om frågan och faktiskt finns det inte så mycket information på nätet – inte än! I alla fall ringer de från Övertorneå och det finns hänvisningar att det är ett bolag kallas Teleconnect Tornedalen. Ävan deras samtal har olika anledningar eftersom de har tillsynes olika uppdragsgivare. Verkar oseriöst i alla fall och där hoppas vi att någon av er ska hjälpa hela communityn med närmare hänvisningar.

En topp-3 lista utan ett nummer från Stockholm – kan ni tänka på detta? Jag inte heller. Och så kommer veckans mest eftersökt nummer från Sveriges huvudstad: 0850108105. Mer än 250 personer har sökt numret under den senaste veckan, så är det sannolikt att de har försökt att använda deras metoder ett flertal gånger. Samtalet kommer från Comviq/Telia och de säljer abonnemang till er, även om ni är lyckliga med den som ni redan har. De ringer till både fast och mobiltelefoner, så akta er och aldrig säg ’ja’ när ni svara!

Jag önskar hela communityn en trevlig, telefonförsäljare-fri helg,
Thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.