Veckans topp-3 lista

El och fotomodeller – vad är det som förenar dem utan att båda kan verka elektrifierande?
Precis! Det är dags för veckans topp-3 lista. Följande numren var bland de mest eftersökta på senaste tiden:

0812451321 från Stockholm har sökts efter mer än 370 gånger och fick tellows score:n 7

0812134322 från Stockholm har sökts efter mer än 450 gånger och fick tellows score:n 7

0363320013 från Huskvarna har sökts efter mer än 150 gånger och fick tellows score:n 9

Jag börjar med 0812451321. Enligt era kommentarer är det ett energibolag, och ofta är der Erik som ringer. Ronny beskriver deras metoder:

Energibolaget.se ringde med anledning av ”den nya bestämmelsen” som säger att man har rätt att köpa el till inköpspris, av dem. Det är tydligen av dem alla övriga energibolag köper sin el. Han hävdade vidare att de undersökt vår gata och kommit fram till att vi betalar 47% för högt elpris oavsett leverantör.

Och Johanna hållar med:

Han hävdade att de undersökt vår gata och kommit fram till att vi betalar för högt elpris, 118 öre/Kwh och att de kunde sänka det till 60öre/Kwh.

Frågan är hur de kan undersöker vem betalar vad. Andra av er har också ringts till men ingen svarade i andra enden.. Förhoppningsvis blir Erik bara trött av samtal och ska sluta snart!

Ett till nummer från Stockholm är 0812134322. Det här tillhör The Studio, en fotostudio som försöker att vinna nya kunder igenom att trakassera de på telefonen. Utmärkt strategi! Några av er fick ett SMS:

Grattis, du är vald att bli modell för en dag hos The Studio vid Stureplan, värde 1094kr. Ring 020-123222 för att boka, då är du med att tävla om en Iphone5.

Ni kan antingen gå till tellows.se och se hur seriöst numret är eller ta chansen och bli nästa Top Model Sverige – mest av er har valt på rätt sätt och delat erfarenheter med hela tellows-communityn.

Till slut tar vi veckans sämst nummer: 0363320013. Den här gången ringer de från Huskvarna. Men de vill inte sälja motorsågar eller sådana saker. Igen är det ett energibolag som trakasserar er. Sofias erfarenheter kan kallas typiskt för deras metoder:

Har haft uppemot 30 missade samtal från det här numret på bara ett par veckor, och när jag i dag fick möjligheten att svara bad jag att bli borttagen från deras lista samt att bli kopplad till kundtjänst/närmsta chef. Säljaren slänger då luren i örat på mig.
Jag blir förstås skitförbannad och letar reda på företagets nummer och ringer och ber att få bli borttagen samt ifrågasätter deras försäljningsmetoder, samt hotar med att anmäla dom till konsumetverket om dom ringer igen. 
Rekommenderar ALLA som får samtal härifrån att ringa deras kundtjänst och klaga på nummer 08-556 505 10!!

Ni är helt rätt i att verdera numret med tellows-score 9. Och precis som Sofia säger:

ALLA som blir uppringda av detta nummer, ring 08-556 505 10 och gör det lika jobbigt för dom som dom gör det för oss!

För att gör det lika jobbigt för dem har vi skapat en samtalsmanual som ni kan använder när den nästa telefonförsäljaren ringer till er. Mer information samt manualen finns här.

Dessutom ska ni snart ha möjligheten att ladda ner en App för er iPhone som kommer att identifiera oseriösa nummer redan när de ringer till er!

Ha en bra helg och där hörs vi snart,
Thomas

1 thought on “Veckans topp-3 lista

  1. Pingback: Okända och välkända företag trakasserar mest | Tellows Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.