Pensionsförsäljare topp i veckan

Kära Community,
snart är det helg igen, alla ser fram till att ha lite fritid och självklart vill ingen bli trakasserad av telefonspam. Men hur gick det under den senaste veckan? Här kommer vår topp-3 lista, nummer som irriterade mest:

0197690102 från Kumla har sökts efter mer än 120 gånger och fick tellows score:n 7

0165578582 från Eskilstuna-Torshälla har sökts efter mer än 150 gånger och fick tellows score:n 7

0850123831 från Stockholm har sökts efter mer än 170 gånger och fick tellows score:n 8

Kumla, en liten stad i hjärtat av Sverige. Välkänt för ishockey och „Kumlabunkern“. Men även närheten av fängelset inte avhåller telefonförsäljare från att terrorisera folk från detta numret: 0197690102. Lasse skriver att det är MK Sales:

Lasse anmälde MK Sales (det är det marketingbolag som ringer upp) med numret 0197690102 som Telefontrakasseri […] De ringer även från 019-9760103, 019-9760106

Där får ni två nummer till som inte är värda att svara på. Användaren Irriterad tippsar om en möjlighet att sluta deras samtal:

…hittade på deras hemsida en ruta att fylla i där de lovar att spärra ens nummer internt o aldrig ringa mer.

Jag har sökt lite och om ni klickar på länken nedan, kan ni ansöka att era nummer spärras:

ett nummer som ska aldrig mer ringa

Om ni gör så och ändå blir trakasserad av dem, skriv gärna till oss! Vi är alltid intresserad av sådana löftes sanningshalt!

En annan liten stad, men samma problemet: Eskilstuna-Torshälla. Jag måste erkänna att jag hade ingen aning, var staden ligger. Men härifrån, väst om Stockholm, ringer numret 0165578582. Hadi kommenterade:

någon telefonförsäljare som vill prata om premiepensioner

Jag tittade lite runt på nätet och kunde identifiera Prognosia AB som samtals uppdragsgivare. De vill hjälpa dig att spara dina pengar, men det är ju ingenting man skulle prata om på telefonen! I alla fall stöder jag gärna seriös person som skrev:

sannolikt vill man lura dig, akta för det telefonnummret

Veckans sämst nummer: 0850123831. Det blev nästan tradition att det kommer från Stockholm. Igen är det ett foretag som har med pensionen att göra, som står bakom numret, Strategiplacering AB. magnus bedömer numret:

De ville pracka på mig en förmånlig pensionsförsäkring. Kollade upp företaget och det är allt annat än seriöst.

Och Pelle visar på deras metoder:

ringer på min privata mobil.

Tellows score 8 är därmed en tydlig hänvisning att ni skulle akta er för numret!

Jag önskar en verkligt trevlig helg till alla användare. Njut av kylen och snön – när ni är ute kan ingen telefonförsäljare nå er! 😉

Ha det bra, Thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.