Okända och välkända företag trakasserar mest

Tjena, kära tellows-vänner!

Hur är det? Ser ni alla fram till helgen? Vi hoppas ni hade en bra vecka utan trakasserande och irriterande samtal med telefonförsäljare! Några hade dock inte det och så fanns det igen tusentals sökningar efter nummer på vår websida. Ännu en gång ska vi därför presenterar veckans topp-3 lista:

0855048285 från Stockholm har sökts efter mer än 200 gånger och fick tellows score:n 6

0317873040 från Göteborg har sökts efter mer än 130 gånger och fick tellows score:n 7

och ett speciellt pris till veckans vinnare…

Numret 0855048285 från Stockholm är lite förbryllande eftersom det finns inte så mycket information om det. Enligt Eniro är det tillhörande till ett ’Företag som bedriver marknadsundersökningar, insamling eller telefonförsäljning’. Så kunde det vara faktiskt allt. Karin skriver:

Hittar inte företaget de presenterade sig med- ”Dag och Natt”

Det kunde vara en smyckebutik som tillhör till D/N Svensk Design AB från Göteborg, men det är ju inte alls säkert. Eftersom vi kan inte hitta flera informationer på nätet heller, rekommenderar vi samma sak som SirCuz:

Ringde upp till numret för att höra en automat röstbrevlåda som med amerikansk dialekt gav mig möjlighet att lämna meddelande. För att inte bli mer insnöad valde jag att direkt lägga på och rekommenderar andra att göra det samma.

Denna vecka finns det även ett nummer från Göteborg som gjorde bäst i att trakassera er: 0317873040. Men även på detta fallet har vi ingen information om företaget som bedriver trakasseriet. Men vi vet i alla fall vad de försöker att sälja och hur lömska de är. Tomas:

Försökte sälja på mig en tjänst att förvalta min premiepension för 900 kr per år. Rabblade en massa statistik, men kunde inte lämna någon webadress eller skriftlig information om företaget.
Genom att ge dem min mailadress skulle jag acceptera deras erbjudande.

Följaktligen: Var extremt försiktiga och aldrig ange era namn, adress, mejladress och bankdata!

Veckans vinnare är inte bara att nummer utan tre. De är alla bland de mest eftersökta nummer – en gång till. Därför har jag bestämt mig att förlåna veckans guldmedalj i kategorin ’Telefonterror’ till de tre numren som fanns på sista veckans topp-3 lista. Tillsammans har de sökts efter mer än 500 gånger igen, vad är en tydlig signal att de fortfarande ringer till er: 0812451321 och 0812134322 från Stockholm samt 0363320013 från Huskvarna. Ni kan läsa om deras metoder i sista veckans inlägg här.

Hela tellows-teamet önskar en trevlig helg utan trakasserande samtal!
Ha det bra,
Thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.